logo crveni krst
logo crveni krst


Prva pomoć i RPPO

briga-stari

Prva pomoć i realistični prikaz povreda i obolenja

Prva pomoć je jedna od osnovnih i važnih aktivnosti naše organizacije. Mnogobrojni saradnici, predavači su svojim zalaganjem doprineli da se mladi Crvenog krsta Subotica plasiraju više puta na najviša takmičenja kao što su Pokrajinsko i Državno takmičenje u pružanju prve pomoći. Naše ekipe su dva puta predstavljale nacionalno društvo i državu na Evropskom takmičenju pružanja prve pomoći gde su 1998 godine osvojili 5 mesto.

Pored obuke omladine veliki značaj se daje i obuci lajika kao i osoba zaposlenim u različitim oblastima privrede ili specijalnim službama (vatrogasci, MUP i slično). Obuke organizuje   Crveni krst Subotica  a sprovode ga vrsni predavači naše organizacije čije je znanje i sposobnost priznat i na državnom nivou.

U sklopu obuke je aktivna i sekcija za realistički prikaz povreda i obojlenja koja veoma realno dočarava povrede i stanja koja mogu da zadese unsrećene. Ovako stvarajući koliko je to moguće uverljiviju situaciju u kojem polaznici mogu da se pripreme za situaciju u realnom životu. Da bi ovo dostigli markirante i šminkere obučavaju multiplikatori i savetuju lekari.

– pogledajte ostale fotografije…
– ili posetite malu školu prve pomoći (engleski jezik)